Hoe wijzig ik een licentie en hoe reset ik Autodesk Software met MacOS?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Probleem:

Autodesk licentie dient te worden gereset.

• Het licentie type is gewijzigd waardoor de licenseringsoptie in het programma gewijzigd moet worden.

Oorzaak:

• Het licentie type is gewijzigd maar de licentie setting in het product is niet gewijzigd. ( Bijv.  Er is geswitched tussen een perpetual (koop) en subscription (huur) licentie, of tussen een Stand-alone (single-user) licentie naar een netwerk (multi-user) licentie.
  • De subscription is vervallen, en u hebt een nieuwe subscription aangekocht i.p.v. de oude subscriptie te verlengen.
  • U hebt de software gebruikt in Trial mode en hebt vervolgens de licentie aangekocht met een ander email adres.
  • U bent in de autodesk desktop app (voormalig A360) ingelogd met een ander email adres dan u gebruikte om het product aan te kopen.

Oplossing voor MacOS:

Autodesk software start

1. In de rechterbovenhoek van het scherm ( in de gestarte software) selecteer het drop-down driehoekje met hierin de username
  2. klik op Manage License...
  3. In het licentie manager dialoog venster, klik op  Change license Type voor dit product
  4. Sluit de software af en probeer het nogmaals
  5. Als het  Let's Get Started  scherm niet verschijnt ga dan naar stap 8.
  6. Als het Let's Get Started scherm verschijnt, selecteer dan het juiste licentie type:
    • Voor een single-user subscription ( huur-licentie), klikt u op Single-user.
    • Voor een multi-user licentie, klikt u op Multi-User.
    • Voor een serienummer, klikt u op Enter a Serial Number.
    • Om een trial te starten klikt u op start a Trial

Let op:  Als u niet zeker bent welke licentie u heeft klik dan op Help me Choose.
  7. Rond het specificeren van het nieuwe licentie type af.
  8. Als het  Let's Get Started scherm niet verschijnt, volg dan de volgende stappen.
    1. Verwijder de LGS.data file uit de volgende mappen:

2. Sluit de software en start deze opnieuw op.

Autodesk software start Niet

1. Sluit alle open Autodesk programma's
  2. Zet Time Machine uit wanneer deze aanstaat
  3. Vind en verwijder de volgende map:
    • /Library/ApplicationSupport/Autodesk/CLM/LGS/ProductKey_ProductVersion.0.0.F/LGS.data
      Bijvoorbeeld voor AutoCAD 2018, wordt de volgende locatie gebruikt:
      /Library/ApplicationSupport/Autodesk/CLM/LGS/001J1_2018.0.0.F/LGS.data
  4. Voor een Single-user licentie, verwijder ook de onderstaande mappen en bestanden:
    • /User/<username>/Library/Application Support/Autodesk/ADUT
    • /User/<username>/Library/Application Support/Autodesk/Web Services\LoginState.xml
    • /Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet – Alle bestanden die beginnen met  adsk
    • LET OP: Verwijder geen NON-Autodesk bestanden uit de FLEXnet Map.
  5. Let op: Om alle bestanden zichtbaar te maken, gebruik Finder > Go > Go to Folder Plak de bestandspad, en druk op Enter.
  6. Herstart de software
  7. Als het Let's Get Started  scherm verschijnt, selecteer dan het juiste licentie type:
  • Voor een single-user subscription ( huur-licentie), klikt u op Single-user.
  • Voor een multi-user licentie, klikt u op Multi-User.
  • Voor een serienummer, klikt u op Enter a Serial Number.
  • Om een trial te starten klikt u op start a Trial

Let op:  Als u niet zeker bent welke licentie u heeft klik dan op Help me Choose.

Bron: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-change-or-reset-licensing-on-your-Autodesk-software.html?st=clm%20folder%20to%20delete