Naar hoofdinhoud

Wat moet ik doen bij de melding "Contact your administrator to request permission to use this product"?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Bij deze foutmelding zijn er twee dingen die nagekeken moeten  worden:

 

1 ) De oorzaak van het probleem kan zijn dat de gebruiker met  het verkeerde Autodesk ID inlogd. In dat geval klikt deze onderaan het venster  op ‘Sign in as a different user’. Autodesk is namelijk zeer gevoelig en nauwkeuring met het  gebruik van email adressen.

 

 

2) Mocht bovenstaande niet de oorzaak van foutmelding zijn, en  er is met het juiste Autodesk ID ingelogd, raad ik u aan om contact op te nemen  met jullie administrator (contractmanager die bij Autodesk geregistreerd).

 

Laat de contractmanager dan de volgende stappen  volgen:

1. Log in op manage.autodesk.com.

2. Klik links op het ‘Users’ icoon en ga naar de ‘Manage  Users’ tab.

 

3. Als de gebruiker hier niet bij staat, klik dan op ‘+ Add’  en vul de gevraagde gegevens in. Als de gebruiker is al toegevoegd of al  bestaat, klik dan rechts op ‘Edit Access’.

 

LET OP: de licentie is  waarschijnlijk al direct gekoppeld aan de contractmanager. Deze zal dus eerst ontkoppeld moeten worden, zodat de seat vrijkomt voor een andere  gebruiker.

Dit kan door het “assign” vinkje uit te vinken, zie volgende  bladzijde.


 

4. Klik vervolgens bovenaan op ‘Products & Services’.

5. Daarna klik u op de productomschrijving met het  contractnummer dat erbij hoort. Het aantal ‘Seats available’ geeft aan  hoe vaak je deze licentie nog kunt uitdelen. Klik helemaal rechts op ‘Assign’  en vervolgens op ‘Save’ om de gebruiker toestemming te geven om  deze licentie te gebruiken.6. De gebruiker kan nu het serienummer en de bijbehorende  productkey invullen en de software activeren zodra deze inlogt in zijn eigen  Autodesk account.

 

LET OP: de betreffende  gebruiker moet dus een eigen Autodesk account hebben en geactiveerd hebben. Met vriendelijke groet,


Cadac Support. 


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld