Naar hoofdinhoud

4 belangrijke vragen over de transitie naar Named User

Transition to Named User

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

TNU - Welke handelingen moet een klant allemaal ondernemen?

Wanneer u een transitie naar Named User gaat maken, zijn er verschillende handelingen die u moet ondernemen. Omdat er verschillende scenario's zijn, van waaruit u de transitie kunt maken. Kunnen de handelingen variëren. Van deze verschillende scenario's hebben we een apart document gemaakt, deze treft u aan in de bijlage van dit artikel.TNU - Wat moet de klant doen als deze vastloop bij de handelingen?

Wanneer het slechts enkele stations betreft (max. 2) kunt u een supportticket indienen en zullen we proberen het probleem via support op te lossen. Voor grotere vraagstukken zoals meerdere station, benodigde installaties en/of de-installaties  zal er een consultant ingepland moeten worden, neem hiervoor aub contact met ons op dan doen wij u een passend aanbieding.TNU - Wat doe je met flexplekken.

Er kunnen situaties binnen een bedrijf ontstaan waarbij er nog Multi-user software aanwezig is en al gedeeltelijk Single-user software aanwezig is. Dit kan voor uitdagingen zorgen wanneer er 'flexplekken' in het bedrijf zijn.


Wanneer u flexplekken heeft binnen de organisatie, geef dan bij de betreffende stations aan of hier Single-user software op staat of Multi-user software. Waarbij alleen gebruikers met een toegewezen licentie (Single-users) gebruik mogen maken van de Single-user stations en hierop inloggen met hun gegevens. Na hun sessie dienen ze uiteraard ook uit te loggen. Multi-user stations dienen alleen door Multi-users (incidentele gebruikers) gebruikt te worden.TNU - Hoe om te gaan met Terminal servers?

Qua terminal servers wordt momenteel door Autodesk alleen Citrix ondersteund. Toch zijn andere opties m.b.t. het virtualiseren van software mogelijk. Autodesk staat dit ook toe voor Single-user software, mits alleen de toegewezen gebruiker op 1 plek inlogt.  


Let hierbij op: Wanneer in een virtuele omgeving, het MAC-adres niet bewaard wordt bij een herstart van de virtuele machine, dan zal een gebruiker iedere keer moeten inloggen met het Autodesk account wanneer de software gestart wordt.


Voor meer info zie: https://knowledge.autodesk.com/customer-service/download-install/install-software/virtual-installation


Bijlagen


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld