Hoe update ik mijn licentiefile in de licentiemanager(LMtools)?

Multi user / Netwerk licentie

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Updaten Licentiefile in de licentiemanager (LMtools)

Wanneer u nieuwe netwerk/multi-user software aanschaft. Of Autodesk brengt een nieuwe release uit.  Dan dient u een nieuwe licentiefile te activeren in uw Licentiemanager (LMtools).

Stappen:

Voorafgaand:

1. Vraag een nieuwe licentiefile aan
  2. Download de Laatste versie van LM-tools
  3. Zorg ervoor dat u iedereen informeert over het overzetten en dat er geen Autodesk software in gebruik is ten tijde van het overzetten.
  4. Kies bij voorkeur een moment uit voor het overzetten waar er weinig bedrijvigheid is in uw bedrijf.

• Ga naar de locatie waar u de licentie manager hebt geïnstalleerd ( Uw server of Server-pc)
  • Controleer of er geen licenties in gebruik zijn via Server status (1) -->  perform status enquiry (2)

Let op:  indien dit wel het geval is zorg er dan voor dat u contact opneemt met de gebruikers.

• Ga naar het tabblad Start/stop/reread (3)  en stop de Server via Stop Server (4)

• Installeer de meest recente versie van van LM-tool op uw server server.

• Start LMtools op, en zoek via Config services (5) --> via Browse (path to license file)  (6)  de nieuwe licentie file op.  Sla vervolgens de service op middels Save Service (7)

• Ga hierna naar het tabblad start/stop/reread (8),  en start de server op middels Start Server (9)

• Hierna start u de software om te testen of het functioneert en er een licentie in gebruik wordt genomen.