Hoe kunt u controleren of de Autodesk Desktop Licensing Service draait.

How to

Laatst gewijzigd op 6 januari 2021

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de status van de Autodesk Desktop Licensing Service controleert. Deze service wordt gebruikt door Autodesk-softwareversie 2020 of hoger.

Optie 1:

• Druk op Windowstoets + R  en voer in    Services.msc   druk vervolgens op Enter.

• Controleer of de autodesk desktop licensing Service draait:  ( status moet op running staan)

Optie 2:

• Ga naar %programdata%\Autodesk\AdskLicensingService

• Open het bestand AdskLicensingService.data Met notepad

• Selecteer het IP adres (alleen de getallen) die tussen " " staan.

Bijv. :  "127.0.0.1:64247"

• Open een Webbrowser en plak het IP adres in de adresbalk.

• Krijg je onderstaande Respons, dan kan er een connectie gemaakt worden.

Optie 3:

• Open windows verkenner en  ga naar  C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\AdskLicensing\Current\helper

• Klik op de adres balk  en tik in CMD

• Voer vervolgens in:  AdskLicensingInstHelper.exe list

• Hier volgt vervolgens een lijst, met producten die geactiveerd zijn. ( handig ook om te kijken hoe iets geactiveerd is)

Wanneer er nog totaal geen product geactiveerd is zie je   [ ]

( bron:

How to check the status of Autodesk Desktop Licensing Service:

https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-check-the-status-of-Autodesk-Desktop-Licensing-Service.html