Hoe maak ik mijn PC gereed voor de installatie van Autodesk-software?

Getting started

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Controleer de systeemvereisten
Controleer of uw computer voldoet aan de (minimale) systeemvereisten voor dat product door naar Systeemvereisten te gaan.

Opmerking:

Als u Windows gebruikt, zorg er dan voor dat u de versie downloadt / installeert die overeenkomt met uw besturingssysteem (32-bits of 64-bits).

Controleer of u gecertificeerde hardware gebruikt
Zoek de gecertificeerde en aanbevolen computerhardware voor de producten of suites die u wilt installeren.

Krijg beheerdersrechten
Als u op uw eigen computer installeert, beschikt u al over de juiste rechten om software te installeren, zodat u deze stap kunt overslaan.

Als u niet op uw eigen computer installeert, moet u bevestigen dat u over lokale gebruikersrechten beschikt om software te installeren.

Voor Windows-systemen, vink dit aan door naar:

Configuratiescherm -> Gebruikersaccounts -> Gebruikersaccounts beheren

Opmerking:

Beheerdersrechten voor domeingebruikers zijn mogelijk niet voldoende om Autodesk-software op uw computer te installeren. Neem contact op met uw systeembeheerder als u geen lokale gebruikersbevoegdheden hebt.
Als u zichzelf beheerdersrechten moet geven, kunt u Gebruikersaccountbeheer (UAC) tijdelijk uitschakelen. Zorg ervoor dat u het na de installatie weer inschakelt.

Maak je map TEMP leeg
Om de map TEMP te openen typt u% TEMP% in de adresbalk van Windows Verkenner en drukt u op Enter. Als de installatie van uw product mislukt en u besluit een ondersteuningsverzoek met Autodesk-productondersteuning te openen, moeten we installatielogboeken bekijken die zijn gemaakt in uw TEMP-map tijdens deze productinstallatiepoging.

Om uw TEMP-map te openen, typt u% TEMP% in de adresbalk van Windows Verkenner en drukt u op Enter.

Installeer systeemupdates, schakel antivirusprogramma's uit en sluit applicaties af
Installeer alle systeemupdates en start de computer opnieuw op. De laatste stap voordat u met de installatie begint, is alle programma's die momenteel op uw systeem worden uitgevoerd af te sluiten. Sommige toepassingen, bijvoorbeeld Microsoft Outlook, kunnen het installatieproces verstoren.

Anti-virusprogramma's kunnen soms het installatieproces verstoren. Het tijdelijk uitschakelen van uw antivirusprogramma kan helpen als u problemen ondervindt met uw installatie.

Download en installeer taalpakketten
Als u het product in een andere taal wilt gebruiken, moet u weten of u een taalpakket nodig hebt. (Controleer uw productspecifieke installatiehulp.) Met sommige producten, zoals AutoCAD, kunt u een taal kiezen in een vervolgkeuzemenu in het installatieprogramma. Voor andere producten, zoals Inventor, moet u een taalpakket installeren. U kunt het beste een taalpakket installeren voordat u uw product installeert.

Als u een product in een doos hebt (dvd of USB-sleutel), zoekt u de taalpakketten op de fysieke media.

Zie: Download Finder.

Documentatie controleren
Bekijk de documentatie-links in de linkerbenedenhoek van het hoofdinstallatievenster.

• Installatie en licenties - installatietypes, licentiehandleidingen en andere populaire ondersteuningsbronnen
  • Systeemvereisten - minimumvereisten voor het product
  • Leesmij-bestand - bevat belangrijke, laattijdige informatie die mogelijk niet in de uiteindelijke documentatie is opgenomen.

Zoek serienummer en productcode

Voor producten op abonnement is de activering meestal automatisch. Als u echter om uw serienummer en productsleutel wordt gevraagd voordat u het product kunt uitvoeren, vindt u de informatie die u nodig hebt in uw Autodesk-account op het tabblad 'Management'.

Zie: Serienummers en productsleutels zoeken