Naar hoofdinhoud

Wat moet ik doen als AutoCAD niet meerdere tekeningen opent?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Probleem

Wanneer AutoCAD wordt opgestart en er wordt geprobeerd om meerdere tekeningen te openen, dan lukt dit niet.


Oorzaak

Dit gedrag ontstaat doordat de SDI variabele niet op zijn default waarde staat. ( welke 0 is).  De SDI ( single document interface) systeem variabele is vastgelegd in de historie, en wordt aangehouden om backwards compatible te zijn.  SDI die op waarde 1 staat ( of soms op waarde 3), zorgt ervoor dat er slechts 1 document geopend kan worden.


Oplossing

SDI is als volgt uit te schakelen:

  1. voer in de commando balk van AutoCAD in  SDI
  2. voer waarde in.

De default waarde voor SDI is 0. Sommige applicaties die ontworpen zijn voor eerdere relaeses van het programma zetten de SDI waarde op een andere waarde dan 0.


SDI settings

Onderstaande lijst zijn de mogelijke SDI waardes en laat zien wat iedere instelling doet.


0Meerdere tekeningen interface is geactiveerd
1Meerdere tekeningen interface is gedeactiveerd
2Meerdere tekeningen interface is gedeactiveerd door een applicatie die meerdere tekeningen niet ondersteund
3Meerdere tekeningen interface is gedeactiveerd door de gebruiker en door een applicatie die meerdere tekeningen niet ondersteund.


Bron: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Multiple-Design-Environment-MDE-does-not-function.htmlBij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld