Wat moet ik doen als AutoCAD (LT) tekeningen opent in meerdere sessies?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Probleem:

AUTOCAD staat open. Vanuit Windows verkenner wordt een andere tekening middels dubbelklik geopend. Er wordt nu een nieuwe sessie AutoCAD gestarten i.p.v. dat de tekening in dezelfde sessie geopend wordt.

Oorzaak:

Dit heeft te maken met de instelling van de bestandsextentie DWG binnen Windows.

Oplossing:

• Selecteer een DWG bestand
  • Geef hierop een rechtermuisklik en kies eigenschappen/properties
  • Zoek het stukje 'Openen met/Opens with', klik hier op [ Change... ]
  • Stel deze in op de 'AutoCAD DWG Launcher' i.p.v. de Acad.exe / ACADLT.exe.
    • Als deze op de ACAD.exe / ACAD LT.exe staat zal altijd een nieuwe sessie van AutoCAD (LT) geopent worden. (zie het als een dubbelklik op de snelkoppeling Acad.exe / ACADLT.exe)
    • Als deze op de AutoCAD DWG launcher staat zal deze nagaan of er reeds een AutoCAD sessie geopend is en deze 'hergebruiken'

Een andere werkwijze is het openen van de DWG's vanuit AutoCAD (LT) zodat deze sowieso in dezelfde sessie geopend wordt.