Naar hoofdinhoud

Wat moet ik doen als AutoCAD (LT) tekeningen opent in meerdere sessies?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Probleem:

AUTOCAD staat open. Vanuit Windows verkenner wordt een andere tekening middels dubbelklik geopend. Er wordt nu een nieuwe sessie AutoCAD gestarten i.p.v. dat de tekening in dezelfde sessie geopend wordt.


Oorzaak:

Dit heeft te maken met de instelling van de bestandsextentie DWG binnen Windows.

Oplossing:

  • Selecteer een DWG bestand
  • Geef hierop een rechtermuisklik en kies eigenschappen/properties
  • Zoek het stukje 'Openen met/Opens with', klik hier op [ Change... ]
  • Stel deze in op de 'AutoCAD DWG Launcher' i.p.v. de Acad.exe / ACADLT.exe.
    • Als deze op de ACAD.exe / ACAD LT.exe staat zal altijd een nieuwe sessie van AutoCAD (LT) geopent worden. (zie het als een dubbelklik op de snelkoppeling Acad.exe / ACADLT.exe)
    • Als deze op de AutoCAD DWG launcher staat zal deze nagaan of er reeds een AutoCAD sessie geopend is en deze 'hergebruiken'Een andere werkwijze is het openen van de DWG's vanuit AutoCAD (LT) zodat deze sowieso in dezelfde sessie geopend wordt.

Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld