Hoe installeer ik AutoCAD 2023

How to

Laatst gewijzigd op 1 april 2022

INHOUDSOPGAVE

Installatie AutoCAD 2023

Installatie op basis van gedownloade versie:

De handleiding gaat er vanuit dat de installatieprocedure reeds is gedownload vanuit uw

manage.autodesk.com account.

Terug naar Inhoudsopgave

Installatie volgorde:

Dubbelklik de: "AutoCAD_2023_English_Win_64bit_dlm_001_002.sfx.exe" of de "AutoCAD_2023_English_Win_64bit_dlm_002_002.sfx.exe" om de installatie te starten:

(de naam van het installatie bestand kan enigszins afwijken van de bovenstaande naam vanwege kleine

verschillen tussen de beschikbare licenties.)

Onderstaand scherm verschijnt:

Maak de keuze voor de locatie waar het installatiepakket ‘uitgepakt’ mag worden

Standaard is dit de map C:\Autodesk\

Klik [ OK ]

Onderstaand scherm verschijnt:

Zodra het ‘uitpakken’ gereed is volgt onderstaand scherm:

Lees de Licentie- en serviceovereenkomst aandachtig door.

Kies de optie “I agree to the Terms of Use”.

Klik [ Next ]

Onderstaand scherm verschijnt:

Geef op, op welke locatie de software geïnstalleerd moet worden:

Standaard is de map:

C:\Program Files\Autodesk\

Kies voor [ … ] om de installatielocatie te wijzigen.

Klik [ Install ]

Onderstaand scherm verschijnt en zal de voortgang van de installatie weergeven:

Onderstaand scherm kan verschijnen;

kies al naar gelang wens de optie:

• [ Not now ] om door te gaan
    of
  • [ Restart ] om de pc te herstarten. (Denk hierbij aan eventueel openstaande zaken)

Indien de installatieprocedure met succes is afgerond verschijnt volgend scherm:

Klik [ Finish ] om de installatie van AutoCAD 2023 af te ronden.

Terug naar Inhoudsopgave

File in Use

Tijdens de installatieprocedure kan het voorkomen dat de procedure aangeeft dat bepaalde applicaties

geopend zijn, en dat deze gesloten dienen te worden t.b.v. de installatie.

Er zijn drie opties:

1. Kies de optie “Automatically close applications and attempt to restart them after setup is complete”
    • Klik [ OK ]
  2. Kies de optie “Do not close applications. (A Reboot will be required.)”
    • Klik [ OK ]
  3. Klik [ Ignore ]

Bij optie 2 en 3 wordt gevraagd om de pc na installatie te herstarten:

• Klik [ Ja ] om de pc te herstarten (aanbevolen)
  • Klik [ Nee ] om de pc op een later moment te herstarten.