Naar hoofdinhoud

Toelichting overuse, Cadac Named Use transitie.

Cadac Transition to Named User

Laatst gewijzigd op 12 mei 2022

In dit artikel vind u een nadere toelichting van: overuse, gerelateerd aan de Cadac Transition to Named User. (meer informatie over de Cadac transition to named user is te vinden in dit artikel: FAQ - Cadac Transition to Named User)


Inhoudsopgave:


Wat is licentie overuse ?


Wat betekent licentie overuse precies? In het Nederlands betekent overuse, overtollig gebruik. Dit heeft betrekking op de mogelijkheid om gebruik te maken van de software waar men op dat moment onvoldoende licenties voor heeft. 


Het makkelijkst is dit uit te leggen op basis van een voorbeeld:

Stel u heeft 5 seats(licenses) van uw software. Alle 5 van deze seats (licenses) zijn reeds gekoppeld aan een gebruiker. Een 6e gebruiker vraagt om een licentie. Uw contractbeheerder kan deze als over-user aanmaken in MijnCadac. Waardoor deze gebruiker toch (hetzij voor een beperkte periode)  gebruik kan maken van de software.


Tot wanneer is overuse mogelijk?

Overuse is mogelijk tot de eerst volgende contractverlenging. Na de contractverlenging is overuse niet meer mogelijk en is deze volledig o.b.v. named use.


Wat heeft overuse te maken met de Cadac Transition to Named User?

De Cadac Transition to Named User wordt uitgerold over een langere periode, waarbij er enkele stappen genomen moeten worden. Eén van deze stappen is het tijdelijk toestaan van overuse, waardoor we klanten de mogelijkheid geven om beter in kaart te krijgen welke gebruikers er daadwerkelijk van de software gebruik maken. (meer info over de Transitie zie:  FAQ - Cadac Transition to Named User), 


Voor wie is overuse van toepassing?

Dit is afhankelijk van de software die u gebruikt. Zie de volgende afbeeldingen voor 


* Dit heeft alleen betrekking op de Cadac software en niet op de Autodesk software.


Architecture, engineering & Construction (AEC)

  • Cadac TheModus     
Manufacturing (MFG)

  • Cadac NXTdim
  • Cadac Organice VaultWaarom is de beschikbaarheid van overuse, software afhankelijk?


Wijzigingen m.b.t. licentiemechanisme lopen parallel aan verdere productontwikkeling en verbetering. Deze wijzigingen en productontwikkeling, vragen en krijgen beiden onze aandacht. Dit betekend wel dat we niet op hetzelfde moment voor iedereen het overuse kunnen doorvoeren, maar dat dit gefaseerd zal plaatsvinden. Hierbij is onze richtlijn dat uw gehele Transitie naar het named use licentiemodel,  voor u of de gebruiker geen tot minimale downtime mag betekenen.


Hoe maak ik over-users aan?

Over-users kunnen door de contractmanager net als reguliere gebruikers aangemaakt worden, op https://www.cadac.com/mijn-cadacstore/licenties/ log hier in met uw Cadac-account. En voeg vervolgens de (overuse) gebruikers toe.


Hebt u nog vragen?

Bij vragen en/of onduidelijkheden -> neem dan a.u.b. contact met ons op via onze service en support pagina: 

https://www.cadac.com/service-support/

Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld