Naar hoofdinhoud

Omgevingswet

Maakt omgevingsrecht eenvoudiger

Uw omgevingsplankaart snel, betrouwbaar en verantwoord samenstellen op basis van bestaand kaartmateriaal zoals de BGT en uw bestaande ruimtelijke plannen.

Naar verwachting wordt in 2022 de Omgevingswet van kracht. De omvang van deze verandering is enorm. Deze verandering is de oorzaak van een kanteling in het denken over ruimtelijke ontwikkeling: ’plussen en minnen’ maakt plaats voor ’brede maatschappelijke afweging’. Om deze reden was er een grote nood aan grote veranderingen in alle bestaande wet- en regelgeving.

Deze kanteling zou volstrekt onmogelijk zijn zonder grootschalige inzet van moderne informatietechnologie. Het bijbehorende Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is dan ook een grote informatietechnologische operatie. 

Het maken en onderhouden van software voor digitale plannen is voor ons bij Cadac Group al vele jaren een kernactiviteit. Onder de naam NedOmgeving maakten we specifiek voor de Omgevingswet, onze derde generatie plansoftware.

Uw partner voor de invoering van de Omgevingswet

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw te ondersteunen in het optimale beheer van uw omgevingsplannen.

software autodesk cadac

Omgevingswet-software

Profiteer van de voordelen van onze geavanceerde software.

Bekijk software
training courses cadac nedgrahics

Omgevingswet-trainingen

Breng uw kennisniveau naar een hoger niveau.

Bekijk trainingen
cadac experts

Omgevingswet-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert.

Bekijk experts
cadac customised services

Omgevingswet-diensten

Krijg ondersteuning op het gebied van Omgevingswet.

Bekijk diensten
nedomgeving-2-1280

Optimaliseer uw digitale RO-proces

NedOmgeving is gericht op het efficiënt opstellen en onderhouden van beleid en regelgeving voor de fysieke leefomgeving. Alle wettelijke verplichtingen t.a.v. “het plannendeel van de Omgevingswet” worden daarmee dan ook ondersteund inclusief API-koppelingen naar de applicaties voor toepasbare regels en VTH. NedOmgeving ondersteunt organisaties bij het maken, controleren en beschikbaar stellen van de instrumenten uit de Omgevingswet, te weten: omgevingsvisie, omgevingsprogramma, omgevingsplan.

Wilt u meer weten over deze oplossing?
Neem contact met ons op

 

nedomgeving-vesting-naarden-1280

Maakt de transitie makkelijker

De transitie van de bestaande set aan beleid en regels naar het nieuwe beleid (omgevingsvisie) en regels (omgevingsplan) is een grote inspanning. Elke gemeente zal daarin de beste transitiestrategie voor zichzelf moeten bepalen.

Met NedOmgeving kan de gemeente die transitie naar de nieuwe situatie ondersteunen. Denk hierbij aan slim hergebruik van bestaande datasets, zoals vigerende IMRO-plannen en basisregistraties zoals de BGT. Cadac ziet ook mogelijkheden om deze registraties te benutten tijdens de beheerfase van het omgevingsplan.

bgt portal nedgraphics

Maak gebruik van de BGT

Het omgevingsplan is een dynamische registratie die constant verandert. We hebben hier al veel ervaring mee opgedaan bij het ontwikkelen van software voor de BGT en dit toegepast bij de ontwikkeling van NedOmgeving, omdat de wijze van muteren van het omgevingsplan sterk lijkt op het mutatieproces van de BGT. 

We zien hierin ook een rol voor de BGT weggelegd, het omgevingsplan gaat over de buitenruimte en de grenzen die in de buitenruimte aanwezig zijn. Deze grenzen zijn al vastgelegd in de BGT en worden actueel gehouden. Dit biedt ruimte voor het kopiëren van de geometrie naar het omgevingsplan en het toetsen van het omgevingsplan met de werkelijkheid. Er zijn grote voordelen voor bronhouders die al gewend zijn om te werken met NedBGT die ook kiezen voor NedOmgeving.

Ontdek welke voordelen deze oplossing u biedt.
Wij gaan graag met u in gesprek

nedomgeving-toepasbare-regels-540

NedOmgeving en toepasbare regels

Wij zijn sterk voorstander van open standaarden tussen verschillende softwarecomponenten. Zo ook voor de koppeling tussen plansoftware voor de Omgevingswet en software voor toepasbare regels. Wij werken samen met de VNG Realisatie en andere leveranciers aan die open standaard. Daarnaast werken wij op dit moment ook samen met twee leveranciers van software voor toepasbare regels en staan wij open voor andere samenwerkingen.

Regeldienst.nl is leverancier van vragenbomen software. Ontwikkeld vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Zodoende kunnen vragenbomen snel en zonder complexiteit gemaakt en beheerd worden. De unieke koppeling met NedOmgeving zorgt ervoor dat het maken van omgevingsplannen met bijbehorende Vragenbomen een moeiteloos en samenhangend proces is.

Berkeley Bridge ondersteunt organisaties met het vertalen naar toepasbare regels middels de Berkeley Modeler. Hiermee worden op efficiënte wijze juridische regels omgezet naar een vragenboom. Om te beoordelen of een vragenboom goed in elkaar zit, is het mogelijk om een preview te bekijken zoals de vragenboom er uit zou zien binnen het DSO.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld