Naar hoofdinhoud

NedMagazijn

Het centrale gegevensmagazijn voorbereid op Common Ground

Voor het flexibel ophalen, opslaan en distribueren van al uw informatie conform actuele open standaarden.

Door de invoering van basisregistraties, het toenemende gebruik van (geo-)informatie en door de behoefte aan het geïntegreerd gebruiken van gegevens, ontstaat voor overheidsinstellingen de noodzaak voor een centraal gegevensmagazijn. NedGraphics biedt u een centraal gegevensmagazijn als bron voor het verstrekken van gegevens.

Met NedMagazijn beschikt u altijd over actuele en juiste informatie voor collega’s, burgers, instellingen en bedrijven. Daarnaast kunt u gegevens aan elkaar verbinden en/of aan een locatie op de kaart koppelen. Informatie is zo beter te vergelijken, analyseren en krachtiger te communiceren.

Uw software- en kennispartner voor gegevensmanagement

Haal het beste uit NedMagazijn. Laat u adviseren, begeleiden en opleiden door middel van onze experts, diensten en trainingen.

software autodesk cadac

NedMagazijn-software

Profiteer van de voordelen van onze geavanceerde software.

Bekijk software
training courses cadac nedgrahics

NedMagazijn-trainingen

Breng uw kennisniveau naar een hoger niveau.

Bekijk trainingen
cadac experts

NedMagazijn-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert.

Bekijk experts
cadac customised services

NedMagazijn-diensten

Werk beter met NedMagazijn dankzij onze diensten.

Bekijk diensten
datagedreven-common-ground-1280

Centraal gegevensmagazijn voorbereid op Common Ground

NedGraphics sluit tevens aan op de Haal Centraal API's geboden vanuit de Common Ground. Wij ondersteunen uiteraard ook de STUF-standaarden zolang deze, naast de API's, actueel zijn. Dat betekent dat u met NedMagazijn tegelijkertijd ondersteuning kunt bieden aan centrale lokale opslag én Common Ground in de periode waarin RSGB en StUF verder worden uitgerold en Common Ground geleidelijk gestalte krijgt.

Wilt u meer weten over deze totaal oplossing?

Neem contact met ons op

nedmagazijn-gemeente-loket-1280

Basis- en kerngegevens

Met NedMagazijn biedt NedGraphics een centraal gegevensmagazijn conform de uitgangspunten van NORA/GEMMA. Hierbij omvat NedMagazijn minimaal de basis gegevensset die in het Referentiemodel Stelsel van Gemeentelijke Basisgegevens (RSGB) is beschreven. Hierin zijn GBA, BAG, WOZ, etc. opgenomen.

Deze gegevens set kan u verder uitbreiden met diverse kerngegevens die applicatie- of afdeling overstijgend worden gebruikt. Denk hierbij onder andere aan gegevens en kaarten over het beheer openbare ruimte, bodem, archeologie en ruimtelijke plannen.

nedmagazijn-distribueren-data-540

Distribueren en ontsluiten van informatie

In NedMagazijn opgeslagen gegevens worden ontsloten via het Standaard Uitwisselings Formaat (StUF), de universele berichtenstandaard voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen applicaties van overheidsorganisaties. De verschillende softwarecomponenten kunnen elkaar hiermee bevragen.

Daarnaast ondersteunt NedMagazijn verschillende geo-informatiestandaarden. NedMagazijn kan dus naast administratieve gegevens grote hoeveelheden geografische gegevens bevatten. Deze geo-informatie kunt u via webservices (WMS- en WFS-services) aanbieden aan afnemende applicaties.

Wilt u weten welke voordelen NedMagazijn voor uw organisatie heeft?

Wij gaan graag met u in gesprek

De kenmerken van NedMagazijn

 • Integratie van geo- en gegevensmagazijn

  Meer dan een RSGB-magazijn, ook ondersteuning van andere gestandaardiseerde datamodellen (o.a. NEN3610 en IM-modellen).

 • Gebaseerd op open standaarden

  Geen losse, tijdrovende en kostbare koppelingen meer tussen verschillende applicaties. NedMagazijn ondersteunt o.a. StUF BG en de OGC standaarden.

 • Sluit aan op diverse raadplegers

  NedMagazijn sluit aan op diverse raadplegers o.a. administratieve systemen, GIS viewers, CAD systemen en managementinformatiesystemen.

 • Uitgebreide logging tool

  De geïntegreerde logging tool houdt gedetailleerde logging bij van de verschillende vragen die gesteld worden aan NedMagazijn en de bijhorende antwoorden. De logging-functionaliteit is noodzakelijk om aan de wettelijke verplichting tot inzage te kunnen voldoen.

 • User- en autorisatiebeheer

  De gebruiksvriendelijke, web-based, beheeromgeving beschikt over een user- en autorisatie-managementtool. Hierdoor kan de beheerder afnemers van gegevens op attribuutniveau toegang geven.

 • Voorbereid op Common Ground

  Met NedMagazijn Basis ondersteunt NedGraphics de Common Ground. Middels het gebruik van standaarden en API's kunt u de transitie van lokale opslag naar Common Ground vergemakkelijken.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld