Naar hoofdinhoud

NedBGT

De BGT-oplossing van Cadac Group voor bronhouders die kiezen voor kwaliteit

Met NedBGT adviseren we u op het gebied van visie, ambitie en beleid, maar ook op vlak van bedrijfs- en informatieprocessen.

NedBGT is de totaaloplossing van Cadac voor het BGT-vraagstuk, waarbij we al onze ervaringen en die van onze klanten hebben gebundeld. NedBGT beschikt over grootschalig kaartmateriaal dat steeds up-to-date is met de huidige infrastructuur.

Deze software-oplossing helpt u uw BGT-bestanden eenvoudig, gebruiksvriendelijk en zoveel mogelijk geautomatiseerd op te bouwen en te beheren, waarbij steeds een uitstekende kwaliteit wordt behouden. Het uitgangspunt van NedBGT bestaat uit het creëren van een centrale regie op alle geometrie. Dankzij de professionele ondersteuning van Cadac kunt u uw BGT-processen optimaliseren en meteen omzetten in de praktijk.

Uw BGT partner

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw BGT-processen te optimaliseren.

software autodesk cadac

NedBGT-software

Profiteer van de voordelen van onze geavanceerde software.

Bekijk software
training courses cadac nedgrahics

NedBGT-trainingen

Breng uw kennisniveau naar een hoger niveau.

Bekijk trainingen
cadac experts

NedBGT-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert.

Bekijk experts
cadac customised services

NedBGT-diensten

Krijg ondersteuning bij uw BGT-vraagstukken.

Bekijk diensten
nedinfra-NLCS-IMGeo-1280

Koppeling tussen NLCS en BGT

Het gebruik van de Nederlandse CAD-Standaard (NLCS) in ontwerp en revisietekeningen wordt door overheidsorganisaties steeds meer voorgeschreven. Voor een efficiënter beheer en gebruik van IMGeo-objecten koppelt NedBGT de NLCS-standaard aan de IMGeo-standaard. Hiermee kunnen dan semi geautomatiseerd IMGeo-objecten worden afgeleid.

Beheer Openbare Ruimte kan deze geplande IMGeo-objecten gebruiken voor de berekening van hun toekomstige onderhoudsbudgetten. De geo beheerder hoeft na realisatie van het ontwerp alleen de door de landmeter gevonden afwijkingen te verwerken in plaats van het inwerken van een volledig nieuwe situatie.

bgt portal nedgraphics

Samenwerking tussen bronhouders

Voor een goed functionerende BGT is samenwerking de toverformule. Cadac heeft hierop voorgesorteerd met een NedBGT-oplossing waarin meerdere bronhouders tegelijkertijd kunnen worden ondergebracht, met ieder hun eigen ambitieniveau en hun hieraan gekoppelde datasets. Het maakt dus niet meer uit waar de hardware en software staat en wie het beheer op de bestanden uitvoert.

De toegankelijkheid is gewaarborgd met autorisaties en de kwaliteit van de bestanden wordt bewaakt door regelgeving en modellen. Door de componenten ‘rapportage’ en ‘werkvoorraad’ zijn alle transacties, terugmeldingen en voortgangsresultaten transparant voor alle deelnemers.

bag-bgt-synchronisatie-service-h-1280

BAG-BGT synchronisatie service

Het StUF-Geo BAG koppelvlak voorziet straks in de uitwisseling van objectgeometrie voor de BAG en de noodzakelijke BAG mutaties voor de BGT. Hiermee worden de verplichte BAG gegevens automatisch in de BGT gevuld of komen als melding in de werkvoorraadlijst van de CAD operator terecht. Op deze wijze blijven de BGT en BAG objecten in beide basisregistraties gesynchroniseerd.

Totdat het StUF-Geo BAG koppelvlak wordt uitgerold kunnen bronhouders deze gegevens handmatig verzamelen en in BGT bijwerken met de kans op fouten en achterstanden! In de aanloop naar de implementatie van dit koppelvlak heeft Cadac daarom de “BAG–BGT synchronisatie service” ontwikkeld.

Wilt u meer weten over deze complete service?
Neem dan contact met ons op

nedgraphics-bgt-2

Modulaire BGT oplossing

NedBGT kent zes verschillende componenten: inwinning, CAD, Objectenregistratie, werkvoorraad, rapportage en distributie. In de meest uitgebreide variant is het mogelijk om de totale levenscyclus van topografische objecten en het gebruik ervan te faciliteren, vanaf het ontwerp tot de inwinning, het beheer en de distributie. Daarnaast zorgt de oplossing ervoor dat u grip heeft op de binnenkomende, lopende en geplande werkzaamheden. Als bronhouder houdt u de regie.

Wilt u meer weten over de verschillende NedBGT-componenten en de voordelen voor u?
Wij gaan graag met u in gesprek

De kenmerken van NedBGT

  • Geschikt voor alle type bronhouders

    Flexibel, modulair en schaalbaar. Met deze kenmerken worden zowel de zelfmetende als de afnemende bronhouders voorzien van een adequate oplossing.

  • Meervoudig gebruik

    Geschikt voor een integrale bijhouding van al uw geo-data. Informatiemodellen die een geometrische component bevatten (IMGeo, IMBAG, Wkpb, etc.) worden ondersteund.

  • Sluit aan op diverse inwinmethoden

    Naast de traditionele inwinningsmethode worden moderne inwinningsmethoden, zoals het meten in panoramabeelden en luchtfoto’s, in NedBGT geïntegreerd.

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld