Naar hoofdinhoud

DMS–Documentmanagementsystemen voor de bouw

Beheer en deel uw documenten in complexe projectomgevingen

Centraal beheer van al uw bouwdocumenten met documentmanagement

Een bouwproject bestaat uit verschillende disciplines. Deze disciplines hebben elk hun eigen specialiteit, maar zijn steeds afhankelijk van elkaar. Efficiënte communicatie tussen afdelingen is niet vanzelfsprekend aangezien zij vaak met verschillende bestandsformaten werken en verschillende communicatiekanalen gebruiken.

Met een documentmanagementsysteem (DMS) maakt u hier een einde aan. Al uw documenten, van ontwerpen, tot verslagen tot vergunningen zijn nu terug te vinden op één centraal platform. Cadac helpt u bij de integratie en/of het gebruik van een DMS. Wij bieden diverse softwareprogramma’s aan. Bovendien kunt u bij ons terecht voor een geschikte training of voor het vinden van een expert die u tijdelijk helpt. Tot slot bieden we nog diverse andere diensten aangepast aan uw bedrijf.

Uw software- en kennispartner voor documentmanagement

Als koploper in de digitalisering bieden wij u de juiste kennis en middelen aan om documentmanagement optimaal toe te passen in uw bedrijf.

cadac autodesk software

Documentmanagement-software

Koop geavanceerde software op uw documenten optimaal te beheren.

Bekijk software
services cadac diensten

Documentmanagement-trainingen

Krijg de tools van uw DMS onder de knie tijdens een van onze trainingen in documentmanagement.

Bekijk trainingen
cadac experts

Documentmanagement-experts

Profiteer van de kennis en ervaring van een expert documentmanagement.

Bekijk experts
services cadac

Documentmanagement-diensten

Behaal de beste resultaten met documentmanagement dankzij onze aanvullende diensten.

Bekijk diensten
dekker holding krabbendam

Het verbinden van verschillende systemen op één systeem, levert betere resultaten

Vele bouwbedrijven ondervonden de voordelen van documentmanagement al. Cadac implementeerde bij Aannemingsbedrijf Dekker Holding Krabbendam een DMS. Per project waren zo’n 400 documenten in gebruik. Het overzicht was kwijt en projecten werden steeds foutgevoeliger. Het documentbeheersysteem levert heel wat voordelen op, getuigt Siem Stam, Hoofd P&O/ICT:

“Zonder kennis van een project kan ik uit 5000 documenten het juiste document terugvinden. Onlangs hadden we een verschil van inzicht met onze opdrachtgever waarbij wij in staat waren zonder moeite een belangrijk bewijsstuk in deze discussie terug te vinden. De vindbaarheid en beschikbaarheid van documenten is voor ons van groot belang. De schakelsnelheid van medewerkers en het overzicht in projecten is veel groter. Zo hebben wij ook het meerwerk bij elk document opgeslagen, waardoor wij in staat zijn snel een overzicht te geven van het totale meerwerk. Vaak tot grote verrassing van andere partijen.”

Lees verder

Reken op Cadac voor een beter documentbeheer en betere resultaten

Wilt u ook uw resultaten verbeteren met DMS? Cadac helpt u graag! Voorkom inefficiënte communicatie en bespaar geld door kundig samen te werken. Van concept tot afronding, Wij helpen uw hele team op schema te blijven. Beheer modellen, tekeningen en andere documenten op één plek en werk altijd samen in de laatste versies.

Ongeacht of u al met documentmanagement werkt of niet, Cadac heeft de juiste middelen in huis om uw organisatie naar het volgende niveau te tillen. Neem contact met ons op en samen kijken we hoe wij u kunnen helpen.

Neem contact op

bim construction

BIM-niveaus

Building Information Modelling, Building Information Management of bouwwerkinformatiemodel. Er zijn verschillende definities voor deze afkorting maar betekenen allemaal hetzelfde: het digitale model van een constructie, gekoppeld aan onmisbare informatie. Dit internationale begrip is opgemaakt uit verschillende volwassenheidslevels, gebaseerd op het gebruik van standaarden. Aan de hand van deze levels is goed in te schatten hoe ver een ketenpartner met BIM is, ongeacht in welk land hij zich bevindt.

ISO 19650 (voorheen PAS 1192)  is de eerste internationale BIM-serie geïntroduceerd door BSI (British Standards Institution) en bestaat uit twee standaarden. ISO 19650-1 richt zich op de concepten en principes van BIM en geeft aanbevelingen voor het beheren van bouwinformatie. ISO 19650-2 richt zich op de vereisten van informatiebeheer van bouwactiva, zoals bijvoorbeeld een gebouw, weg, of ander onderdeel van een constructieproject.

Deel uitmaken van het BIM-proces is essentieel. Wilt u de overstap maken van BIM level 1 naar level 2 en alle voorbereidingen treffen voor level 3? Of bent u op zoek naar hoe u zo optimaal aansluiting kunt vinden op de internationale BIM-standaarden? Experts van Cadac kunnen uw huidige BIM-proces optimaliseren en direct in de praktijk brengen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

van-der-weerd-installatietechniek-2-1280

Van der Weerd

We zijn goed door de crisis gekomen omdat we geïnvesteerd hebben in nieuwe software en de aansluiting gemaakt hebben met BIM.

dekker holding krabbendam

Dekker Holding

Omdat het aantal documenten bleef groeien en het terugvinden van informatie steeds moeilijker werd, gingen we op zoek naar een documentbeheersysteem. We kozen voor een toekomstbestendig product en een leverancier die Microsoft SharePoint kon implementeren binnen een bouwbedrijf.

Welke oplossingen bieden we voor uw industrie?

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw digitalisering te optimaliseren.

webinar cadac

Webinar | Bouwkundige aannemers: orde in de chaos

In dit webinar leert u meer over een sectorspecifieke aanpak voor document- en modelbeheer voor uitvoerende partijen.

Bekijk webinar
cadac whitepaper connecting cad to document control

Whitepaper | CAD koppelen aan document control

Dit whitepaper gaat over de verschuiving richting een hybride wereld die bestaat uit complexe 3D-modellen enerzijds en 2D-documenten anderzijds. Hoe gaan we hier mee om?

Download whitepaper

Werkt onze aanpak ook voor u?

We zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld