Naar hoofdinhoud

BIM voor Infra

Creëer en beheer uw projecten sneller met BIM

Samenwerken in civieltechnische projecten is dankzij het BIM proces eenvoudig en gestructureerd toe te passen.

Opdrachtgevers, zoals (semi) overheden en opdrachtnemers, zoals o.a. aannemers, ingenieursbureaus en architecten, werken samen aan de realisatie van civieltechnische bouwwerken. Om het ontwerp- en bouwproces te optimaliseren en daarna te beheren, is het van belang dat de benodigde bovengrondse en ondergrondse omgevingsinformatie integraal beschikbaar is voor alle belanghebbenden. Vanuit deze positie is het belangrijk dat alle belanghebbenden BIM toepassen.

Wij beschikken over bewezen expertise en ervaring op het gebied van BIM en nemen o.a. deel aan diverse werkgroepen om standaarden breder in te voeren.

BIM partner voor de GWW-sector

Wij bieden meer dan alleen BIM-software. Reken op onze BIM-diensten, BIM-experts en BIM-trainingen.

software-store

BIM voor Infra-software

Bekijk ons breed gamma aan voordelige BIM-software.

Bekijk software
diensten-trainingen-cadac-360x231

BIM voor Infra-trainingen

Verhoog uw BIM-kennis met een training.

Bekijk trainingen
cadac experts

BIM voor Infra-experts

Boek snel en eenvoudig een BIM-expert.

Bekijk experts
diensten cadac

BIM voor Infra-diensten

Ontdek onze aanvullende BIM voor Infra-diensten.

Bekijk diensten
diensten bim

Sneller en duurzamer projecten beheren

Het Bouw Informatie Model (BIM) is een intelligent, op modellen gebaseerd concept dat inzicht biedt in het sneller, economischer en duurzamer creëren en beheren van uw projecten. Alle gegevens tijdens de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden opgenomen in digitale modellen waarmee alle bouwpartners (samen)werken.

Door deze samenwerking ontstaan kansen in het hele proces. Zo wordt dubbel tekenwerk geëlimineerd, verkeerde interpretatie en fouten voorkomen, het aantal handelingen gereduceerd en de doorlooptijd verkort. Dit leidt tot een kwaliteitsverbetering van de beschikbare informatie en vermindering van de kosten.

Ontdek wat BIM voor u kan betekenen

infra

BIM levels en beschikbare (geo) informatie

Om BIM toe te kunnen passen is het van belang dat de informatie, door de uniforme structuur, geautomatiseerd kan worden gebruikt in andere processen en programma’s.In Nederland gelden 4 BIM levels, waarin o.a. de NLCS (Nederlandse CAD Standaard), de BGT (IMGeo), City GML, IFC en COINS beschreven staan. Daarnaast is er steeds meer bovengrondse en ondergrondse omgevingsinformatie integraal beschikbaar conform open standaarden. Deze informatie kan u via uw onderneming zelf ter beschikking stellen, maar ook op het portal PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) en bij het Kadaster is veel informatie aanwezig. Denk hierbij aan AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland), BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie, KLIC (WIBON) en BRK (Basisregistratie Kadaster).

Wij beschikken over bewezen expertise en ervaring op het gebied van BIM en nemen o.a. deel aan diverse werkgroepen om standaarden breder in te voeren.

BIM_City_Infrastructure-01

Minimaliseer fouten en voorkom faalkosten

Met BIM stelt u al vroegtijdig in het ontwerpproces meer en betere data beschikbaar. U werkt optimaal samen door betere gegevensuitwisseling. Hierdoor vermindert u kostbare aanpassingen tijdens de uitvoeringsfase en haalt u meer rendement uit uw bouwproject.

BIM bewaart alle relevante informatie tijdens een bouwproject, vanaf de ontwerp- tot aan de uitvoerings- en exploitatiefase. Alle partijen betrokken bij het bouwproces hebben toegang tot dezelfde informatie en zijn continu op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen. Met BIM vermindert u dus ontwerp- en bouwfouten en reduceert u faalkosten. Daarnaast is aangetoond dat BIM de totale bouwkosten verder verlaagt en een kortere bouwtijd oplevert.

Wilt u meer weten over onze BIM-oplossingen?
Neem contact met ons op

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld