Naar hoofdinhoud
cadac group logo

Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics

Hoe kunnen bedrijven in de bouw en infra beter aansluiten op het BIM-proces? BIMmen begint met papierloos bouwen en vereist een volledige grip op uw digitale documenten. Optimaal digitaal documentbeheer werkt kosten- en tijdbesparend, waardoor u meer tijd heeft voor waarde toevoegende activiteiten. Samen met Semmtech heeft Cadac Group een oplossing ontwikkeld om BIM en System Engineering te verbinden.

Spendeert u onnodig tijd en geld aan het voorbereiden van updates over nieuwe documenten en informatie? Of loopt u onnodig risico door het gebrek van een eenduidig documentenoverzicht? Een betrouwbare koppeling tussen BIM 360-documenten en het datamodel van Relatics kan uitkomst bieden.

Autodesk BIM 360 Docs is een document management-omgeving voor iedereen die wilt aansluiten op het BIM-proces. Het datamodel van Relatics wordt ingezet voor eisenbeheer en kan optimaal ingezet worden wanneer een bewijslast gewenst is. De documentenlijst in Relatics kan namelijk direct gekoppeld worden met uw documenten in BIM 360 Docs.

Het verzamelen van de juiste informatie wanneer u een bewijslijst moet overhandigen kan een onnodig belemmerend proces zijn. Dankzij de directe koppeling van BIM 360 Docs en Relatics kunt u de bewijslast direct aan een eis koppelen, waardoor de hand-over snel en transparant kan verlopen, zonder dat u tijd verliest bij het verzamelen en organiseren van de benodigde informatie.

 • Bespaar tijd
 • Borg informatie
 • Geldbesparing

Aanpak

Vanuit onze ervaringen heeft Cadac deze Best Practice ontwikkelt welke invulling geeft aan uw Autodesk Construction Cloud (voorheen BIM360) omgeving met aandacht voor de verschillende onderdelen van het project:

Gestandaardiseerde project aanpak

We werken met een gestandaardiseerde aanpak en deliverables. Samen stellen we vast welke onderwerpen dienen te worden geïmplementeerd en welke niet. In de uitvoering maken we gebruik van Experience-workshop(s), met als doel om de omgeving toegespitst op uw situatie in te richten. Hierin besteden we aandacht aan de nieuwe werkwijze op basis van gerichte use-cases, welke zijn gebaseerd op werkwijzen in de Bouw- en GWW-sector.

Gestandaardiseerde inrichting

Er wordt een voor geconfigureerde omgeving op basis van de Autodesk Construction Cloud oplossingen (Autodesk Docs, BIM Collaborate en/of BIM Collaborate Pro) geïmplementeerd, waarin ons gedachtegoed en gestandaardiseerde werkprocessen liggen vastgelegd. Dit versnelt de implementatie, waardoor u sneller in staat bent het proces te adopteren en de effectiviteit van de bouwprocessen te vergroten.

Programma

Bij de implementatie van CupixWorks bieden wij ook een onboarding programma aan om u en uw bouwplaatsmedewerkers te ondersteunen in het gebruik van het platform. Dit programma is ontwikkeld om in zo min mogelijk tijd uw medewerkers in staat te stellen om zelfstandig aan de slag te gaan via een door u geselecteerd pilot project. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 

Train de trainer

 

Dag 0 – Selectie pilot project + inrichting platform

 

 • Selectie van een geschikt project
 • Inrichting platform
 • Demo platform

Dag 1 – Training op bouwplaats

 

 • Training vastlegging 3D-foto’s

Dag 2 – Fysieke review en ondersteuning

 

 • Review vastgelegde 3D-foto’s
 • Ondersteuning gebruik platform

Dag 3 en verder – Online support

 

 • Online support tijdens kantooruren

Dag X – Evaluatie

 

 • Evaluatie meeting

 

Resultaten

Met deze Best Practice projectaanpak op basis van de Autodesk Construction Cloud (Autodesk Docs, BIM Collaborate en/of BIM Collaborate Pro) kunt u een ingerichte, geaccepteerde en geautomatiseerde Autodesk Construction Cloud omgeving verwachten, bestaande uit:

 

 • Gedefinieerde workflows
 • Implementatie Best Approach, conform ISO19650
 • Inrichting toegespitst op uw situatie binnen de bouw- en/of GWW-sector
 • Geïnstalleerde IT-architectuur o.b.v. Autodesk Docs, BIM Collaborate en/of BIM Collaborate Pro

Benodigdheden en randvoorwaarden

Het is wenselijk dat de onderstaande functies vertegenwoordigd zijn tijdens dit traject:

 

 • Projectleider
 • Werkvoorbereider
 • Uitvoerder
 • (BIM-Manager)

In overleg kan hardware tot uw beschikking worden gesteld.

Product

Klik hier voor meer informatie over CupixWorks.

Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics

Met deze sterke no code-oplossing voor Autodesk BIM 360 Docs en Relatics genieten gebruikers van een foutloze verbinding tussen deze twee platformen.

Maak een afspraak

Persoonlijke uitleg over Integratie BIM 360 Docs ↔ Relatics?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Kies een locatie

Europa

Wereld