Naar hoofdinhoud

Augmented Reality- & Virtual Reality

Ontdek de mogelijkheden van AR en VR in de bouw en de maakindustrie

Digitale informatie visueel beschikbaar in elke omgeving

Door Computer-aided engineering (CAE) technologieën zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR) in te zetten is het mogelijk om snel een indruk te krijgen van uw ontwerp. Of dit nu een machine, een gebouw of een wegtracé is, het enige wat nodig is om uw model in AR/VR te visualiseren is uw 3D-model. Zo kunt u samen met uw opdrachtgever het ontwerp toetsen aan zijn verwachtingen. Bovendien kunt u AR inzetten tijdens het beheer en onderhoud van uw producten.

Met augmented reality en virtual reality kunt u uw product concreter voorstellen aan uw klant en het beter afstemmen naargelang zijn wensen. Door extended reality in te zetten tijdens beheer en onderhoud, voorkomt u vertragingen en kunt u uw klanten sneller helpen. AR en VR is in de bouw en de maakindustrie in volle opmars. De ene innovatie volgt de andere razendsnel op. Om extended reality zo goed mogelijk toe te passen in uw organisatie, kunt u best rekenen op een betrouwbare kennispartner. Ongeacht of u AR of VR al gebruikt, als Autodesk Platinum Partner ondersteunt Cadac u met software, trainingen, experts en diensten op maat.

Allround AR & VR-partner

Bij Cadac vindt u alles om augmented reality en virtual reality optimaal in te zetten.

software-store

AR & VR-software

Koop AR & VR-software tegen de laagste prijs.

Bekijk software
diensten-trainingen-cadac-360x231

AR & VR-trainingen

Schrijf u in voor een van onze AR & VR-trainingen.

Bekijk trainingen
cadac experts

AR & VR-experts

Een expert helpt u AR & VR optimaal in te zetten.

Bekijk experts
diensten cadac

AR & VR-diensten

Laat u ondersteunen door onze AR & VR-diensten.

Bekijk diensten
voordelen-pdm-350

De voordelen van AR en VR in de praktijk

Met AR en/of VR kunt u uw bouwproject optimaal visualiseren, een enorme bijdrage aan de klantbeleving. Neem als voorbeeld de RailTech beurs in Heerlen. Cadac ontwikkelde het nog te bouwen station in augmented reality. De bezoekers reageerden enthousiast: “Het voelt echt alsof je op het nieuwe station in Heerlen staat, terwijl het nog te bouwen station zo’n 200 kilometer verderop komt te staan. In het virtuele model liepen zelfs mensen rond, treinen kwamen aan en vertrokken. Kortom: een geweldige ervaring en een fraaie demonstratie van een praktische toepassing!”

Ook tijdens beheer en onderhoud biedt extended reality interessante mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld door middel van AR alle benodigde informatie beschikbaar maken op locatie. Zo stelt u werkbeschrijvingen visueel beschikbaar voor uw monteurs zodat ze precies zien wat ze moeten doen. Mochten ze er toch niet uitkomen, dan kunnen ze contact opnemen met uw backoffice zodat een professional mee kan kijken vanaf kantoor. Zo loopt uw project geen vertraging op en zijn uw klanten snel geholpen.

Klaar voor de nieuwe markt met augmented reality en virtual reality

Als digitale koploper volgen wij de laatste innovaties op de voet. Wij zijn ervan overtuigd dat de populariteit van AR en VR in de bouw en maakindustrie sterk zal groeien. Deze CAE-technologieën zijn breed inzetbaar. Augmented reality en virtual reality kunnen in de bouw ingezet worden om clashes te vermijden, het gebouw te visualiseren en realtime gegevens te vergelijken met de 3D-modellen. In de maakindustrie speelt AR en VR steeds een belangrijkere rol bij onderhoud en reparaties, productvisualisatie, assemblage en trainingen.

Door VR en AR in te zetten in uw organisatie voldoet u aan de complexere en hogere verwachtingen die de consumenten in de bouw en de maakindustrie vandaag hebben. Niet alleen voor uw klanten, maar ook voor uw medewerkers kunt u concepten visualiseren. Met andere woorden; extended reality biedt u de mogelijkheid uw klantbeleving, klanttevredenheid, uw doorlooptijd en uw foutmarge te verbeteren.

Ongeacht of u augmented reality of virtual reality al gebruikt in uw organisatie, wij bieden software, trainingen, experts en diensten op maat van uw bedrijf.

Contacteer ons voor meer informatie

 

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

Cadac Group visualiseert Maankwartier met Augmented Reality

Cadac Group visualiseert Maankwartier met Augmented Reality

Cadac Group heeft voor het Maankwartier project in Heerlen een projectie in Augmented Reality ontwikkeld van het nieuwe station. Deze visualisatie is gemaakt aan de hand van het 3D Model dat ontwikkeld is door Royal HaskoningDHV. Royal HaskoningDHV is in het Maankwartier project verantwoordelijk voor het project management en het definitieve ontwerp en engineering. De hoofdontwikkelaars van het project zijn onder andere de gemeente Heerlen, Weller Vastgoedontwikkeling BV, ProRail en NS Stations.

Cadac Group aanwezig bij open dag PTS Machinery

Cadac Group aanwezig bij open dag PTS Machinery

Op zaterdag 17 december was Cadac Group aanwezig bij de open dag van PTS Machinery in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). De honderden bezoekers die vanuit Zeeland en de omliggende provincies naar Hulst waren afgereisd, hebben tijdens de open dag kennis gemaakt met de machinefabriek van PTS Machinery en de oplossingen van Cadac Group.

Werkt onze aanpak ook voor u?

We zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld